Din pix: Valeriu Gheorghiță anunță că termenul de valabilitate pentru 1.6 milioane de vaccinuri va fi extins

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat joi că va fi extinsă perioada de valabilitate pentru 1,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID, care vor fi şi inscripţionate în acest sens.

„Vaccinul de la Moderna va avea o perioadă de valabilitate de 9 luni, în aceleaşi condiţii de depozitare, la o temperatură de – 20 de grade, pentru toate loturile care se vor produce din 8 decembrie înainte. Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat şi extinderea retroactivă a perioadei de valabilitate pentru loturile care au fost produse până la data de 8 decembrie, dar care au fost stocate în permanenţă (…), care nu au ieşit din lanţul de – 20 de grade. În România sunt circa 1,6 milioane de doze de vaccin care se vor supune acestei reglementări de extindere a perioadei de valabilitate. Menţionez că aceste loturi de vaccin au deja data de valabilitate inscripţionată. (…) Toate aceste modificări vor fi efectuate în registrul electronic şi pe adeverinţa de vaccinare se va regăsi data corectă”, a declarat dr. Gheorghiţă într-o conferinţă de presă privind evoluţia pandemiei.

El a precizat că în ultimele 4 săptămâni s-au vaccinat în total 379.664 de persoane cu prima doză.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top