Directorul companiei Microsoft: Lumea va arăta ca o distopie orwelliană dacă nu va fi oprit statul poliţienesc bazat pe inteligenţă artificială

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Viziunea distopică a lui George Orwell descrisă în cartea sa „1984” ar putea deveni realitate până în 2024, pe măsură ce tehnologia inteligenţei artificiale se transformă într-un ochi atotvăzător, a avertizat joi un director executiv al companiei Microsoft.

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a declarat, pentru BBC Panorama, că lumea descrisă de George Orwell în romanul său „1984” „ar putea avea loc în 2024” dacă reglementările guvernamentale nu vor proteja publicul împotriva supravegherii intruzive a tehnologiei care are la bază inteligenţă artificială.

„Îmi amintesc mereu de lecţiile lui George Orwell din cartea sa ‘1984’. Ştiţi că ideea fundamentală … era despre un guvern care putea vedea tot ce făcea toată lumea şi auzi tot ce spunea toată lumea tot timpul”, a spus Smith, pentru BBC, în timp ce vorbea despre utilizarea, de către China comunistă, a inteligenţei artificiale pentru a-şi monitoriza cetăţenii.

„Ei bine, asta nu s-a întâmplat în 1984, dar dacă nu suntem atenţi, s-ar putea întâmpla în 2024”, a continuat Smith.

„Dacă nu adoptăm legile care vor proteja publicul în viitor, vom observa că tehnologia avansează ultrarapid şi va fi foarte dificil de recuperat”.

Smith a avertizat că punctul de vedere al lui Orwell despre un guvern care îşi spionează cetăţenii non-stop este deja o realitate în unele părţi ale lumii.

Totalitarismul condus de inteligenţă artificială, care este în desfăşurare în China, a distrus orice libertăţi ale cetăţenilor săi şi i-a transformat în membri ascultători ai partidului-stat.

„Inteligenţa artificială este literalmente comunistă” – Peter Thiel, membru al grupului Bilderberg

Mai nou, un sistem cu scor de credit social ţine cetăţenii sub control.

Pentru a preveni o astfel de distopie în Occident, parlamentarii trebuie să acţioneze acum, a explicat Smith.

În 2019, investitorul miliardar Peter Thiel a insistat că inteligenţa artificială este „literalmente comunistă”. El a spus că inteligenţa artificială concentrează puterea de a monitoriza cetăţenii. Aceste instrumente de supraveghere ştiu mai multe despre o persoană decât ştiu persoanele despre ele însele, notează The Epoch Times România.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top