Directorul companiei Microsoft: Lumea va arăta ca o distopie orwelliană dacă nu va fi oprit statul poliţienesc bazat pe inteligenţă artificială

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Viziunea distopică a lui George Orwell descrisă în cartea sa „1984” ar putea deveni realitate până în 2024, pe măsură ce tehnologia inteligenţei artificiale se transformă într-un ochi atotvăzător, a avertizat joi un director executiv al companiei Microsoft.

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a declarat, pentru BBC Panorama, că lumea descrisă de George Orwell în romanul său „1984” „ar putea avea loc în 2024” dacă reglementările guvernamentale nu vor proteja publicul împotriva supravegherii intruzive a tehnologiei care are la bază inteligenţă artificială.

„Îmi amintesc mereu de lecţiile lui George Orwell din cartea sa ‘1984’. Ştiţi că ideea fundamentală … era despre un guvern care putea vedea tot ce făcea toată lumea şi auzi tot ce spunea toată lumea tot timpul”, a spus Smith, pentru BBC, în timp ce vorbea despre utilizarea, de către China comunistă, a inteligenţei artificiale pentru a-şi monitoriza cetăţenii.

„Ei bine, asta nu s-a întâmplat în 1984, dar dacă nu suntem atenţi, s-ar putea întâmpla în 2024”, a continuat Smith.

„Dacă nu adoptăm legile care vor proteja publicul în viitor, vom observa că tehnologia avansează ultrarapid şi va fi foarte dificil de recuperat”.

Smith a avertizat că punctul de vedere al lui Orwell despre un guvern care îşi spionează cetăţenii non-stop este deja o realitate în unele părţi ale lumii.

Totalitarismul condus de inteligenţă artificială, care este în desfăşurare în China, a distrus orice libertăţi ale cetăţenilor săi şi i-a transformat în membri ascultători ai partidului-stat.

„Inteligenţa artificială este literalmente comunistă” – Peter Thiel, membru al grupului Bilderberg

Mai nou, un sistem cu scor de credit social ţine cetăţenii sub control.

Pentru a preveni o astfel de distopie în Occident, parlamentarii trebuie să acţioneze acum, a explicat Smith.

În 2019, investitorul miliardar Peter Thiel a insistat că inteligenţa artificială este „literalmente comunistă”. El a spus că inteligenţa artificială concentrează puterea de a monitoriza cetăţenii. Aceste instrumente de supraveghere ştiu mai multe despre o persoană decât ştiu persoanele despre ele însele, notează The Epoch Times România.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top