Doctorul Adrian Streinu-Cercel: de la viruși și bani cash, la băncile Senatului

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Primul personaj pe care am decis să îl încondeiem la rubrica „Eu cu cine votez?” se numește Adrian Streinu Cercel și este locul doi (post eligibil) la PSD București. Probabil că mai toți știți cine este personajul și ce hram poartă. Lumea are păreri diferite despre șeful institutului Matei Balș. Candidatura lui pare să se vreo o lovitură de imagine a PSD-ului, în încercarea sa de a arăta că a devenit un partid frecventabil. Sigur, la alegeri vom vedea dacă le iese. Până atunci  însă, aș vrea să nu uitați anumite lucruri din trecutul lui Streinu Cercel.

Minciunile publice ale domnului Cercel

Pe 23 februarie, când Italia devenise oficial zonă roșie de coronavirus, autoritățile din țară vorbeau de măsurile stricte ce sunt luate pe aeroportul Otopeni. Carantina acolo se regăsea doar în declarațiile oficialilor. La fața locului nu era nimic, iar cei veniți cu primele avioane din Lombardia și Veneto au fost ținuți precum vitele, unii peste alții și puși doar să completeze o declarație. La fața locului nu era picior de medic, asistent sau angajat al Direcției de Sânâtate Publică(D.S.P.). Să spunem că de acest lucru nu este vinovat Cercel. Însă în zilele următoare, după ce scandalul pe această temă escaladase,medicul Streinu Cercel explica la televizor cum sunt cei veniți în acele zile carantinați acasă (încă nu se inventase termenul de izolare la domiciliu). O minciună ordinară! Imaginile în exclusivitate, precum și informațiile prezentate de jurnalist.ro la vremea respectivă au arătat ipocrizia absolută a lui Cercel.

O altă prostie fără margini a candidatului-specialist în virusologie a fost legată de alcoolul sanitar. Pe românește, spirtul! Sper că românii nu au uitat declarația lui Cercel care spunea că “Alcoolul sanitar nu este bun! Nu folosește la nimic. Spirtul medicinal nu e bun! Spirtul nu este biocid”. Declarația sa i-a făcut pe mulți români, aflați în căutare disperată a acelui produs absent total de pe piață, să renunțe la demersuri. Două zile mai târziu, profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, aproape că i-a desființat declarația lui Cercel. “Alcoolul sanitar e dezinfectant. El e folosit pentru dezinfecția unor suprafețe. Nu putem spune că nu are niciun efect, pentru că spirtul are un efect dezinfectant”, susținea Rafila. Ironia sorții, acum cei doi sunt pe listele aceluiași partid, unul la Senat, celalalt la Camera deputaților.

 Închiderea bătrânilor a declanșat revolta

Bomboana pe coliva profesională a lui Streinu-Cercel a pus-o declarația sa cu privire la persoanele în vârstă. Șeful de la Matei Balș a fost cel ce a lansat în spațiul public ideea carantinării totale doar a persoanelor de peste 65 de ani. Era vorba de un proiect în care bătrânii să fie luați de lângă familiile lor și izolați 3 luni, preventiv.

În prima sa ieșire publică, președintele Iohannis a vorbit 5 minute despre această aberație, întrebat fiind de reporteri. Fără să îi de numele, Iohannis l-a desființat practic pe medicul epidemiolog. Câteva zile mai târziu, acesta a fost demis și din grupul de lucru pentru combaterea pandemiei.

Ironia sorții, electoratul PSD este compus într-o mare măsură din persoane în vârstă, spun sociologii. Adică aceia pe care vroia Cercel să îi închidă departe de familiile lor. Rămâne de văzut dacă votanții cu pricina au uitat acea intenție.

Afacerile cu viruși l-au făcut un om prosper

În linii mari, vorbim despre fundația personală a lui Streinu Cercel, în care primii 7 mari producători de medicamente din lume au pompat peste 1 milion de dolari, în doar un an. Iar jumătate din acei bani au fost retrași cash! Tot în același articol găsim corespondența secretă a celor de la Hoffmann-La Roche, al doilea jucător din lume pe piața farmaceutică. Acolo apar discuții certe despre interesele și fluxurile financiare în care este prins actualul luptător cu coronavirusul. Dincolo de banii pompați în fundație, Streinu Cercel a primit zeci de excursii și plimbări prin lumea largă, suportate financiar de firmele de medicamente. Este o altă metodă prin care ei ascund mita față de medici. Din acest motiv, fiecare cuvânt, fiecare ieșire a unui ilustru profesor dintr-o zonă medicală este aur curat pentru magnații medicametelor.

O sursă din zona medicală îmi spune despre un mare program european, numit One Health, în care și medicul Streinu Cercel este partener. De aici și interesul acestuia pentru testarea serologică. Este în interesul domniei sale să facă acest studiu de seroprevalență, extrem de necesar pentru UE, pentru care este și plătit. Marea parte a produselor de testare au venit până acum din China. Dincolo de interesul să-I spunem profesional al lui Cercel, măcar să fie și ceva util din testarea bucureștenilor. Însă secretomania legată de produse și de furnizorii lor este evident suspectă. În paralel cu partea tehnică din bucătăria lui Cercel, câștigul electoral al primarului general este evident. Probabil de aici și reacția vehementă, dar oarecum întârziată a actualului Premier, Ludovic Orban, care a înceut să se îndoiască de bunele intenții ale expertului Streinu Cercel, relatează jurnalist.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top