Doctorul Adrian Streinu-Cercel, șeful institutului ce le inventa boli pacienților pentru a deconta mai mulți bani de la Casa de Asigurări

Romania Info se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact direct cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


În 2019, RISE Project a publicat o investigație prin care arăta cum, la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, condus de peste două decenii de profesorul Adrian Streinu-Cercel, pacienților li se scorneau afecțiuni.

Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” e hubul cazurilor de coronavirus din țară. Aici a fost adus primul român infestat, aici au fost analizate mai multe probe venite din sudul țării. Mai mult, șeful instituției medicale, Adrian Streinu-Cercel, este cel care iese, alături de reprezentanți ai Ministerului Sănătății, și anunță ultimele noutăți despre evoluția coronavirusului în țară.

Așa cum o face, an de an, când e vorba de gripă.

Este același care, însă, în decembrie 2015, declara că răniții de la Colectiv transferați în Belgia “nu au fost infectați cu bacterii, ci colonizați”.

Declarația sa a fost amintită de tatăl unei victime, Narcis Hogea, care a arătat, la avanpremiera filmului colectiv de la Cinema Elvire Popesco, că oamenii care ies în față să vorbească despre coronavirus – Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel, Raed Arafat – sunt aceeași care o făceau și după Colectiv.

Iar problemele lui Streinu-Cercel nu se încheie aici. În 2018, RISE Project a publicat o investigație prin care arăta cum pacienții care trec pragul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” pleacă, fără să știe, cu mult mai multe boli în fișă.

Asta pentru că spitalul decontează, astfel, mai mulți bani de la Casa de Asigurări.

Platforma jurnalistică nota, sub semnătura lui Victor Ilie, că inclusiv ministrul sănătății din timpul Colectiv, Nicolae Bănicioiu, care se internase pentru o gripă, dar plecase, scriptic, cu mai multe afecțiuni.

Un exemplu arătat de RISE era al Andreei, o româncă pentru care statul a decontat 1.000 euro în loc de 100, 7 dintre afecțiunile trecute în fișa ei de către departamentul de statistică fiind inventate. Printre ele, pneumonie, acidoză și enterocolită.

Un milion de euro de la giganții farma

Pe lângă decontări, realizate în institutul condus de Streinu-Cercel, acesta conducea și un ONG, pe nume Fundația “Matei Balș”.

Primii 7 giganți ai industriei farma donaseră către acesta, în momentul investigației, nu mai puțin de un milion de euro.

“Nimic nu poate fi pe lângă. Totul e pe calculator”, răspundea, atunci, Streinu-Cercel. În timp ce, din banii fundației, spunea el, “se finanțează diverse cercetări”, mai scrie Libertatea.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top