Document stupefiant: cum stabilește Parchetul Brașov normele profesiei de avocat

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Condamnarea la închisoare a avocatului Robert Roșu, care a zguduit lumea justiției și a răscolit opinia publică, face valuri tot mai mari. Avocatul Elena Radu postează azi pe Facebook un document oficial stupefiant, în care Parchetul Brașov pare să reglementeze cu de la sine putere profesia de apărător. Radu face un apel la reacție, totodată, către toți confrații de breaslă, avertizînd că decizia ICCJ ”ne reeducă pe toți în privința moralității”.

”Stimati colegi,

Din raspunsul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov comunicat catre Baroul Brasov ni se spune ca aceasta hotărâre reprezintă un reper moral și profesional pentru toți avocații români.

Care va să zică, nu știați cum stă treaba cu moralitatea avocatului? Puneți mana si cititi motivarea ICCJ ca se pare ca ne reeduca pe toti în privința moralității.

Ni se spune totodată că acea hotărâre stabilește limita exercitării profesiei de avocat care poate acorda consiliere și asistență oricărui client.

Cautati bine si limitele alea. O sa vedeti cat de elastice sunt, raman la mana parchetului.

Aaa, să nu care cumva să vă apuce mila de client că nu are bani și sa stabiliti un onorariu fix mic cumulat cu un onorariu de succes.

Vedeti ca onorariul ala de succes se cam prezuma ca e ilicit din start.

Va doresc studiu placut si astept comentarii în care să imi spuneti si mie la ce concluzii ati ajuns:

ce e moral si ce e imoral (pardon, penal)?

ce consiliere si asistenta juridica putem da ca sa fim in siguranta, adica sa fim considerati avocati si nu infractori ? Onorariul de succes sa-l scoatem din lege si statut?” scrie avocata, potrivit inPolitics.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top