Dolarul digital, pe repede înainte

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Rezerva Federală SUA își intensifică cercetarea cu privire la dolarul digital, a spus guvernatorul Lael Brainard, pe fondul cererii tot mai mari de plăți digitale.

Rolul în creștere al banilor privați digitali, planurile de utilizare a monedei digitale pentru plăți transfrontaliere de către băncile centrale străine și posibilele beneficii pentru incluziunea financiară – au intensificat accentul Fed asupra unui dolar digital.

Brainard, care este guvernatorul responsabil cu stabilitatea financiară la Federal Reserve, a urmărit Bitcoin și alte active digitale devenind vehicule de investiții în ultimul an, ridicând întrebări cu privire la modul în care banca centrală și autoritățile de reglementare ar aborda problema banilor rivali. Însă un dolar digital Fed, stabil, ar putea oferi „concurență” în plățile cu amănuntul în SUA.

Criptomonedele s-au scufundat într-o tranzacție volatilă săptămâna trecută, întrucât China a anunțat că va reprima “mineritul” din cauza riscului financiar și după ce Tesla a anunțat că nu va mai accepta plăți în Bitcoin.

Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat săptămâna trecută că banca centrală va publica o lucrare de cercetare privind dolarul digital în această vară și va căuta să implice “un grup larg de părți interesate”.

Banca Chinei și Riksbank din Suedia se numără printre instituțiile financiare  centrale care experimentează propria monedă digitală, precizează Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top