Dr. Adina Alberts a pornit o petiție: Vrem să călătorim fără pașaport de vaccinare

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Pașaport de vaccinare. Cunoscutul chirurg estetician, Adina Alberts a pornit o petiție prin care care vrea să conteste o posibilă restricționare a călătoriilor pe baza certificatului de vaccinare Covid. 

Statele Uniunii Europene doresc să definitiveze modelul unui pașaport de vaccinare pentru a facilita circulația liberă a cetățenilor în spațiul european. Se vehiculează tot felul de variante și tot felul de idei. Medical vorbind, un document de călătorie care să nu discrimineze nicio categorie de cetățeni ar trebui să cuprindă soluții pentru cele trei situații sanitare și de sănătate în care s-ar putea afla o persoană la un moment dat: neinfectată, vaccinată sau autoimunizată.

Călătorii fără pașaport de vaccinare

”Știm foarte bine că o persoană vaccinată, chiar dacă este protejată pentru a nu se îmbolnăvi, poate să împrăștie în continuare virusul.
Mai știm, de asemenea, că o persoană care a trecut prin boală și s-a vindecat, nu trebuie să se vaccineze atât timp cât are anticorpi anti Sars-Cov2 circulanți în sânge. Persoanele inumizate pe cale naturală și care au anticorpi, precum și persoanele cu test PCR negativ nu sunt nici purtători și nici transmițători ai virusului. Deci nu este corect să interzicem călătoria tocmai acelor persoane care nu transmit infecția,” scrie dr. Alberts pe pagina de Facebook.

Prin urmare,călătoriile nu trebuie restricționate de existența unui astfel de pașaport de vaccinare, susține medicul estetician. Dr Alberts propune ca orice persoană care îndeplinește cel puțin una dintre cele trei condiții de mai jos, să poată călători nestingherită:
1. persoana vaccinată cu ambele doze de vaccin;
2. persoană cu certificat medical care să ateste prezența de anticorpi IgG antiSarsCov2;
3. persoana cu test PCR negativ în ultimile 48 de ore.

”Iar dacă vaccinarea este gratuită, vrem ca și testarea antigenului și a anticorpilor să fie la fel! Fără discriminări!
Vrem să călătorim FĂRĂ PAȘAPORT DE VACCINARE”, conchide dr. Adina Alberts, informează Doctorul Zilei.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top