Dr. Oana Mihaela Secară desființează teoria infectării cu noul coronavirus prezentată de autorități: 997 din 1.000 de persoane se vindecă

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Dr. Oana Mihaela Secară, medic primar al Spitalului Municipal „Sfântul Ierarh dr. Luca” Onești, a declarat colegilor de la Ziarul Național că noul coronavirus „nu se transmite prin suprafețe, asta este clar, și trebuie să înțeleagă toți că, pe măsură ce trece timpul, lucrurile se elucidează și încep să devină evidente. Sunt articole medicale în care s-a precizat că s-a încercat cultivarea virusului de pe suprafețe și nu s-a reușit”.

”Eu tot insist asupra modului în care se transmite virusul. Nu este vina nimănui că nu s-a știut de la început cum se transmite, dar, după un timp, trebuie să înțelegi că realitatea este cea care este”, a continuat medicul.

,Secară a precizat, totodată, condițiile în care virusul se poate transmite. Astfel, „este un virus care se transmite pe cale respiratorie și este foarte greu să cultivi un astfel de virus de pe suprafețe. Acești viruși au nevoie de niște condiții speciale ca să se poată transmite. Mai simplu spus, dacă secrețiile ajung pe suprafețe, ele se usucă și nu mai există condițiile de umiditate, PH, substanțe nutritive, ca să supraviețuiască virusul. Ar trebui să atingi acea suprafață exact în momentul în care au fost împrăștiate secrețiile, sau foarte aproape de momentul acela, și apoi tot atunci să le introduci în cavitatea bucală sau nazală. Dar chiar și așa este dificil, pentru că pe toate mucoasele există o barieră formată din mulți factori, dar mai ales din IGA, o imunoglobulină care se află în mucusul respectiv, nazal sau bucal, care contracarează particulele virale, iar cantitatea introdusă prin acest gest, de a pune mâna la nas sau la gură, este nesemnificativă”.  ”Nu trebuie să ne panicăm pentru o maladie în care 997 din 1.000 de persoane se vindecă”

De asemenea, doctorul primar a mai ținut să precizeze faptul că decedații nu pot transmite virusul. ”Ca să se contamineze cineva ar trebui ca în încăpere să fie o cantitate foarte mare de particule virale expirate. Iar biocidele împrăștiate peste decedați constituie practici inspirate din cele cu microorganisme de altă natură. Ceea ce spun cei de la pompe funebre, că se pot contamina atunci când pliază persoana decedată ca să o îmbrace și apare acel suflu al morții, nu este suficient ca să se infecteze. Pentru că, și am să repet acest lucru până o să înțeleagă toată lumea, în încăperea aceea mica, neaerisită, trebuie să existe o concentrație foarte mare de particule virale pe care să le respiri mult timp. Au fost persoane care au stat cu bolnavi Covid în casă și nu au contactat virusul”, conform national.ro

Nu în ultimul rând, dr. Secară a mai vorbit despre transmisia virusului în spațiile închise. Potrivit medicului  „dacă cineva stă într-o încăpere relativ mică, cum este un birou, o locuință sau un mijloc de transport, și petrece timp mai mult, sau repetat în acea încăpere și acolo este o concentrație mare de particule virale, atunci IGA-ul nu mai face față și poate, la un moment dat, să apară contaminarea. De aceea persoanele care s-au infectat cam știau de la cine, iar persoanele respective erau apropiate”, notează Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top