Dr. Virgil Musta începe iar: Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Dr. Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara spune că sărbătorile de Paști din acest an ar putea semăna cu cele ale Crăciunului de la final de an 2020.

El spune că tulpina britanică a virusului este mult mai contagioasă decât celelalte, iar oamenii nu mai respectă restricțiile.

„Sistemul este aglomerat la maximum. Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică a virusului, una mult mai contagioasă. Și așa, deja, sistemul medical românesc, este la limita superioară a aglomerării, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit.

Iar cauza creșterii este una evidentă: lumea nu mai respectă regulile ca înainte, ca acum un an, restricțiile sunt mult mai laxe. Lumea s-a obișnuit deja cu pericolul și uită că acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale și suferință extremă.”, a spus Virgil Musta pentru wowbiz.ro, informează Gândul.

Medicul avertizează că dacă se refuză vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Dr. Musta lansa un avertisment asemănător și înaintea Sărbătorilor de Crăciun. (foto)

„Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a adăugat Virgil Musta, scrie R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top