Direcția de Sănătate Publică a dat amenzi la centrul de vaccinare Romexpo. Iată motivul

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului Bucureşti au aplicat trei amenzi în urma controlului efectuat la Centrul de vaccinare nr. 5 de la Romexpo, unde o persoană a sesizat că i-a fost administrat, la rapel, vaccinul Moderna în loc de Pfizer.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, în urma verificărilor efectuate, inspectorii DSP Bucureşti au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare, nu sunt întocmite proceduri/ protocoale de lucru. Inspectorii au sesizat și că personalul medical şi auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, înregistrarea pacientului cu scanarea cărţii de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere post-vaccinare şi eliberarea adeverinţei).

Sancţiunea contravenţională aplicată are valoarea de 20.000 de lei, fiind amendat Centrul de vaccinare aparţinând de Complexul Multifuncţional Caraiman pentru neîntocmirea procedurilor/ protocoalelor şi neinstruirea personalului în ceea ce priveşte modul de lucru şi administrarea vaccinurilor Pfizer şi Moderna.

O altă sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 de lei, a primit medicul coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/ procedurilor de lucru şi neinstruirea personalului.

De asemenea, o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei i-a fost aplicată asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/ procedurilor de lucru.

O echipă de inspectori de la DSP Bucureşti a efectuat, miercuri, un control la Centrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Complexului expoziţional Romexpo, după ce o persoană a sesizat că i-a fost administrat vaccinul Moderna în loc de vaccinul Pfizer pentru cea de a doua doză, relatează România Liberă.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top