După ce au comis două crime în vestul țării, migranții ilegali își fac din nou de cap: au forțat intrarea la frontieră

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Incident în noaptea de luni spre marţi la frontiera româno-sârbă, în zona localităţii Sânnicolau Mare din judeţul Timiş. Mai mulţi migranţi din Siria s-au luat la ceartă cu călăuza lor, un bărbat din Afganistan, după ce nu s-au înţeles în pivnița taxei de trecere ilegală a frontierei spre România. Călăuza a scos un cuţit şi a început să îi rănească pe sirienii care au fugit spre România. Poliţiştii de frontieră români au chemat imediat ambulanţa.

În ultimii ani, migranții au comis două crime în Timiș.

Conflictul dintre transfugi şi călăuza lor a avut loc la doar câteva sute de metri de teritoriul românesc, însă pe teritoriul Serbiei. Potrivit poliţiştilor de frontieră, se pare că scandalul a pornit de la banii pe care patru migranţi de origine siriană îi datorau călăuzei, un afgan care i-a dus până pe fâşia verde, cu intenţia de a trece ilegal frontiera spre România. La un moment dat, călăuza a scos un cuţit şi l-a tăiat pe unul dintre sirieni în zona gâtului, iar pe ceilalţi i-a rănit la mâini şi la picioare. Pentru a scăpa de bărbatul agresiv, cei patru sirieni au fugit spre teritoriul românesc. Poliţiştii de frontieră din sectorul Sânnicolau Mare monitorizau zona, întrucât pe tot parcursul nopţii mai multe grupuri au încercat să forţeze intrarea, peste fâşia verde, în România. I-au reţinut pe cei trei răniţi la mâini şi picioare şi au chemat o ambulanţă, pe câmp, în zona neutră dintre cele două ţări, pentru a-l prelua pe bărbatul rănit la gât. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Timişoara, iar starea lui este acum stabilă.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top