Ecologiștii Gretei Thunberg atacă sportul-rege. Fotbalul și emisiile de carbon

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


A venit și vremea ca fotbalul să intre în „anchetele climatice” la care îndeamnă neobosit activista suedeză Greta Thunberg. Orice poate fi pus în relație cu oprirea încălzirii globale și schimbările climatice.

Cel mai popular sport din lume, fotbalul are o amprentă de carbon departe de a fi neglijabilă. În timp ce summit-ul COP26 se deschide duminică la Glasgow, o serie de inițiative sunt luate pentru a face fotbalul la fel de verde ca gazonul său. Sunt ele viabile sau rămân doar o teorie pentru tranziția ecologică?

„The End of Football”

Cu ritmul infernal al meciurilor care aduc fotbaliști (cu avionul în special) în cele patru colțuri ale Europei sau ale lumii și cu călătoriile suporterilor, cerințele fotbalului profesionist constituie un cocktail cu o amprentă mare de carbon.  „Practica sportivă este intim legată de calitatea mediului”, spune Antoine Miche, președinte fondator al Football Écologie France, o asociație care își propune să facă din acest sport un jucător important în tranziția ecologică.

Citește mai mult pe site-ul Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top