Economistul Dan Diaconu: Cu documentele la control

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


De câteva zile mă uit pe documentele Pfizer și mă crucesc. Efectiv citesc și nu-mi vine să cred. Fapt care-mi spune cât se poate de limpede că la mijloc e o ticăloșie de zile mari. Dar să nu anticipăm. Înainte de a merge mai departe să vă povestesc întreaga tărășenie.

FDA este una dintre cele mai bogate agenții guvernamentale. Ea se ocupă cu autorizarea medicamentelor pe piața nord-americană, fiind astfel probabil cea mai influentă agenție din lume. Se bucură de o încredere foarte mare, acesta fiind motivul pentru care un medicament autorizat de FDA are parte de o autorizare accelerată peste tot în lume.

După ce FDA a autorizat vaccinurile Pfizer și Moderna, chiar dacă a fost vorba de o autorizație provizorie, eliberată în regim de urgență, aceasta a deschis piața globală celor doi producători. Ne vom opri pe moment la Pfizer deoarece este cel mai utilizat vaccin la nivel mondial. Culmea, Pfizer nu a obținut inițial autorizarea de la FDA, ci de la MHRA, agenția medicamentului din Anglia. A fost o șmecherie menită a accelera eliberarea autorizației din partea FDA. Și se pare că au calculat bine întrucât, la doar nouă zile după ce MHRA a eliberat autorizația pentru Marea Britanie, FDA și-a dat acordul(11 decembrie 2020 – rețineți data!). O adevărată lovitură globală întrucât apoi a marșat și EMA și, uite-așa, Pfizer a luat partea leului.

Citește mai mult pe site-ul Trenduri Blogspot.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top