Efectele adverse ale vaccinului ies la iveală: după Germania, acum și Franța este împotriva vaccinului Moderna

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Autoritatea de sănătate publică din Franța a recomandat persoanelor sub 30 de ani să li se administreze vaccinul Pfizer atunci când este disponibil, în loc de vaccinul Spikevax de la Moderna, care prezintă riscuri comparativ mai mari de probleme cardiace, informează Reuters. Un anunț similar a făcut și Germania, care nu recomandă vaccinul Moderna persoanelor sub 30 de ani.

Haute Autorite de Sante (HAS), care nu are puterea legală de a interzice sau de a autoriza medicamentele, dar acționează ca un consilier al sectorului sanitar francez, a citat riscuri „foarte rare” legate de miocardită, o boală de inimă, care a apărut în date recente despre vaccinul Moderna și într-un studiu francez publicat luni.

„În cadrul populației cu vârsta sub 30 de ani, acest risc pare să fie de aproximativ cinci ori mai mic cu vaccinul Comirnaty de la Pfizer în comparație cu Spikevax de la Moderna”, a spus HAS.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top