Măsurile anti-covid au dus la o PANDEMIE de tulburări mentale în rândul tinerilor: În 2020, s-a dublat numărul deceselor cauzate de tulburări mentale față de 2019

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Măsurile pentru combaterea efectelor covid-19 luate de autorități par să fi înrăutățit starea de sănătate psihică a populației, experții anticipând în viitorul apropiat declanșarea unei adevărate „pandemii a sănătății mentale” la nivel global.

În România, „pandemia” pare să fi început deja de la mijlocul anului trecut și s-a agravat spre finalul său, când decesele puse pe seama tulburărilor mentale și de comportament, dar și cele cauzate de boli ale sistemului nervos, au crescut cu peste 50% față de perioada similară a anului precedent, scrie Profit.ro.

Chiar dacă în comparație cu numărul deceselor înregistrat ca rezultat al altor boli, precum cele ale aparatului respirator (unde sunt cuprinse și cele puse pe seama Covid), numărul deceselor cauzate de tulburări mentale și de comportament par reduse, evoluția procentuală arată un trend îngrijorător.

Astfel, dacă în primele luni de pandemie, decesele puse pe seama unor boli ale sistemului nervos erau mai reduse decât cele din perioada similară a anului 2019, din luna iulie, situația s-a schimbat. În noiembrie 2020, numărul acestor decese a crescut cu 56,4% față de aceeași lună a anului 2019.

Citește mai mult pe site-ul R3 Media

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top