EMA adaugă o afecțiune rară a coloanei vertebrale, mielită transversală, pe lista efectelor adverse ale vaccinului Johnson&Johnson

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a recomandat joi adăugarea unui tip rar de inflamație a coloanei vertebrale, numită mielită transversală, ca efect secundar al vaccinului anti-Covid-19 de la Johnson & Johnson. Raportările legate de această boală neurologică gravă au stat la baza suspendării testelor incipiente din procesul de dezvoltare al serurilor AstraZeneca și J&J, care se bazează pe tehnologie similară.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că evaluează și o afecțiune rară ale sângelui, cunoscută sub numele de sindrom de scurgere capilară (CLS), raportată după inocularea vaccinului Moderna.

EMA transmite că a înregistrat șase cazuri de CLS și că evaluează toate datele, dar nu este clar dacă există o asociere cauzală între efectul advers și vaccin.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top