Terheș: România consumă 6424 MW și produce 5851 MW. Vrea Timmermans să ne tăiem pădurile câte au rămas să le băgam pe foc să facem curent?

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD: ,,E 25-02-2021, ora 03:04:12, iar România consumă 6424 MW curent și produce 5851 MW, trebuind să importe în acest moment 568 MW (8%).

Din cei 5851 MW produși de România, 21.64% e energie produsa pe cărbune, iar “energia regenerabilă” e 1.43% eoliana și 0% solara (normal, dacă e noapte).

Comisarul european Frans Timmermans a cerut României zilele trecute sa renunțe total la energia pe cărbune (21.64% în acest moment) și să treacă pe “energie regenerabilă” (1.43%). Pana când se face tranziția totală, Timmermans zicea să se treacă de pe cărbune pe gaz prima dată.

Cum am spus într-o postare anterioara, dacă scoți cărbunele din acest mix energetic, cu ce umpli locul rămas de 21.64%?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=769750443649678&id=340832756541451

E clar ca “regenerabilele” nu pot acoperi necesarul la această oră.

Mai multă energie hidro și nucleară nu e de unde produce, pentru că baraje noi nu se mai fac, iar noi reactoare la Cernavodă se vor face peste 10 ani cel puțin.

Energia pe biomasă e generată, în general, prin arderea lemnului. Bănuiesc ca nu vrea Timmermans să ne tăiem pădurile câte au rămas sa le băgam pe foc sa facem curent.

Ar mai rămâne energia pe hidrocarburi, adică gaz sau păcură.

Păcură nu prea mai avem pentru ca am vândut zăcămintele pe nimic iar rafinăriile le-am închis și vândut/tăiat la fier vechi. Deci ar trebui sa cumpărăm păcura de la alții.

Gazul și pe care-l folosim acum nu e tot de la noi, trebuind sa importăm pentru a ne acoperi consumul. Majoritatea gazului ce în România vine din import e din Rusia, fie ca vine direct, fie făcând ocol prin tari UE. România, însă, plătește cel mai mare preț pe metru cub de gaz rusesc, prin urmare orice creștere a importului de gaz din Rusia înseamnă mai mulți bani pentru regimul Putin.

În concluzie, îl întreb pe Timmermans și pe alții care susțin închiderea sistemului termoenergetic pe cărbune din România: pe ce facem 21.64% energie din necesarul de azi dacă închidem minele și sectorul termoenergetic pe cărbune?

Uitați-vă la graficul de mai jos și trageți concluzia. Trebuie să fii trădător de țară să vrei să-ți distrugi sectorul termoenergetic pe cărbune ca să fii mai dependent de gazul rusesc sau de curentul produs de alții.

Aici găsiți live sursele de energie la minut:
https://www.transelectrica.ro/…/sistemul-energetic…“, afirmă aceasta pe contul său de Facebook.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top