Explozie de cancere în România. Medicii atrag atenția că bolnavii ajung la spital în ultimul stadiu de boală. Există o corelație cu vaccinarea Covid-19?

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Ne-au ajuns din urmă cazurile de cancer – mai ales bronhopulmonar – nediagnosticate din pricina pandemiei. Un raport al UE estimează la un milion numărul acestor bolnavi. Managerul Institutului Național de Pneumoftiziologie „Prof.dr. Marius Nasta” din București, dr. Beatrice Mahler, spune că, în instituția pe care o conduce, anul acesta au fost internați numai pacienți cu cancere în stadiul III sau IV. „N-am văzut un cancer în stadiul II deloc”, subliniază aceasta.

Pandemia de COVID-19 a făcut și mai dificilă situația pacienților oncologici. În ultimii doi ani, accesul în spitale a fost restricționat, la fel și cel la tratamente și servicii, iar posibilitățile de diagnosticare precoce au scăzut. Acum, pacienți cu cancer nediagnosticați în ultimii doi ani au ajuns la spital, mulți dintre ei în stare gravă.

Citiți mai mult pe site-ul Adevărul.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top