Exploziv: PNL cere ca serviciile secrete să capete dreptul la anchete penale. Plus protocoale și Big Brother

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


În plină criză politică și pandemie, PNL relansează o chestiune fierbinte, îndelung disputată în ultimii 15 ani, anume dreptul serviciilor secrete de a face anchete penale, după modelul Securității comuniste. Deputatul Sebastian Burduja îi cere, astfel, ministrului Justiției să vină cu propuneri privind reatribuirea calității de organe de cercetare penală serviciilor secrete precum și măsuri pentru consolidarea cooperării dintre servicii și judecători.

Burduja adresează o interpelare parlamentară ministrului interimar al Justiției, Lucian Bode, în care invocă celebra decizie 55/2020 a CCR prin care s-a interzis lucrătorilor din cadrul SRI să realizeze activități de interceptare a convorbirilor telefonice ce ar urma să constituie ulterior mijloace de probă în cadrul unui dosar penal, și cere să se ia măsuri pentru recuperarea acelui drept de către serviciile secrete.

Citește mai mult pe site-ul inPolitics.

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top