Extras din principiile PNL: Demisii din guvern pentru jigniri, dar nu și pentru morții din spitale

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


În iunie 2015, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate și despre cât câștigă aceștia muncind în construcții, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că ”de banii ăștia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”.
A doua zi, pe 11 iunie, într-un comunicat, Rus şi-a cerut scuze ”dacă prin formularea aleasă” a jignit pe cineva, susținând că intenția sa era să semnaleze o situație gravă.

În aceeași zi, PNL a cerut plin de furie și de indignare, demisia lui Ioan Rus:

“Afirmațiile ministrului PSD Ioan Rus prin care jigneste romanii care muncesc in strainatate si isi bate joc de sotiile si copiii ramasi acasa arata modul in care se raporteaza, cu sfidare si dispret, la cei care si-au parasit de nevoie caminele si pe cei dragi pentru a le asigura un trai mai bun. Ministrul Rus este obligat sa-si dea demisia astazi din Guvern, pentru ca astfel de afirmatii nu pot fi sustinute niciodata de un demnitar al statului roman, oricare ar fi functia lui. Daca Ioan Rus va ramane in Guvern inseamna ca jignirile sale sunt asumate de intreg Guvernul si implicit de premierul Victor Ponta″.

Cîteva ceasuri mai tîrziu, Ioan Rus a demisionat.
De aici concluzia: oamenii pot fi omorîți cu zile, dar nu ”jigniți”!
PNL deplînge, cînd e cazul, drama celor care ”își părăsesc căminele și pe cei dragi” spre a munci în străinătate, dar nu pare deranjat de cei scoși noaptea, cu forța, din spitale sub ochii celor dragi.

După doar cîteva zile, același PNL, prin președintele Alina Gorghiu, cerea demisia întregului guvern Ponta doar pentru eșecul concesionării unei bucăți de autostradă, Comarnic-Brașov.

Se dedică dlor.guvernanți actuali, care ne lasă impresia că după fiecare moarte de pacient, în loc de demisii, le cresc acțiunile la bursa politicii…

În loc de scuze, vin cu acuze.
Aproape zîmbim azi cînd ne uităm în urmă la ce considera PNL motiv serios de demisie guvernamentală.
Ne întrebăm doar dacă mai e valabilă regula PNL: morții de la Neamț, Balș, Babeș etc or fi, oare, ”asumați de întregul executiv și, implicit, de premier”?

Sursa: inPolitics

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top