Facebook a stabilit un algoritm care retrogradează comentariile utilizatorilor care exprimă „ezitări față de vaccin”

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Project Veritas, organizație independentă condusă de jurnalistul James O Keefe, a descoperit că Facebook folosește un algoritm prin care cataloghează utilizatorii în funcție de „ezitări față de vaccin”, punându-le acestora un „scor VH”, fără cunoștința acestuia.

„Pe baza acestui scor, noi vom retrograda sau vom lăsa în pace un comentariu, depinzând de conținutul acelui comentariu”, a explicat un insider din Facebook, care a vorbit pentru Project Veritas.

Scopul acestei operațiuni este „de a reduce drastic expunerea” la comentarii prin care se exprimă dubii cu privire la eficiența vaccinului, a explicat Project Veritas.

„Narațiunea este: vaccinează-te, vaccinul este bun pentru tine, toată lumea ar trebui s-o facă. Dacă n-o faci, o să fii scos în față ca dușman al societății”, a mai spus sursa din interiorul Facebook.

Primul denunțător i-a spus lui James O’Keefe, într-un videoclip care a apărut la Fox News, că Facebook, condus de CEO-ul Mark Zuckerberg, vrea să „construiască o comunitate în care toată lumea se conformează – nu unde oamenii pot avea un discurs deschis și un dialog despre cele mai personale, private și intime decizii”.

Angajatul a declarat că politica va continua să-și extindă domeniul de aplicare până când „orice poate fi încălcat”.

„Ce este remarcabil la aceste documente private pe care Facebook nu a vrut să le vedeți până în seara asta este că„ La Nivelul 2”[de încălcare] se afirmă că chiar dacă faptele menționate de dvs sunt adevărate, veți fi vizat și retrogradat – comentariile dvs. vor fi vizate și retrogradate,” a spus O’Keefe.

Ulterior, Project Veritas a descoperit că există și un al treilea nivel: cel în care sunt trimiși utilizatorii care-și exprimă „obiecții sau îngrijorări despre presiunea de a fi vaccinați prin apariția unui registru sau pașaport de vaccinare. Tot acolo ajung și cei care manifestă „obiecții și scepticism cu privire la libertate sau pe baze religioase”.

Facebook nu a negat acuzațiile, dar a afirmat că „am anunțat proactiv această politică pe blogul companiei noastre”.

Sursa: R3 Media

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top