Facebook creează 10.000 de locuri de muncă în Europa pentru a construi lumea virtuală paralelă „Metaverse”

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Noul obiectiv al Facebook este de a construi viitoarea platformă de conectare la Internet, metaversul. Termenul cu origini SF desemnează o lume virtuală paralelă cu lumea reală, accesibilă prin ochelari de realitate virtuală sau augmentată, în care utilizatorul de internet poate trăi o altă viață, câștiga bani, comunica și lucra diferit.

Pentru a realiza ambițiosul proiect, Facebook anunță că dorește să recruteze 10.000 de persoane cu calificări înalte din întreaga Uniune Europeană în următorii cinci ani. „Pe măsură ce începem să aducem Metaverse la viață, nevoia de ingineri specializați este una dintre cele mai presante priorități ale Facebook”, spune Nick Clegg, directorul departamentului de afaceri publice al grupul american, într-un comunicat. „Investiția pe care o facem reprezintă un semn de încredere în puterea industriei tehnologice europene și în potențialul talentelor tehnologice europene.”

Facebook măgulește ecosistemul european

Facebook a deschis un laborator de cercetare a inteligenței artificiale la Paris în 2015, numit FAIR (Facebook AI Research), care găzduiește 60 de cercetători și ingineri. Ei lucrează la diverse proiecte legate de procesarea automată a limbajului, recunoașterea imaginilor sau infrastructurile logice și fizice ale sistemelor avansate de Inteligenta Artificială (AI).

Citește mai mult pe site-ul SmartRadio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top