Facebook recunoaște în documente depuse în instanță că așa-numitele verificări de fapte făcute de terți sunt simple puncte de vedere. Fake Fact Check

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


În ciuda faptului că se prezintă ca un arbitru al adevărului și garant al unor informații corecte, care-și protejează utilizatorii de „știri false” și de „dezinformări”, Facebook, care se numește acum „Meta,” a recunoscut în instanță că „verificările de fapte” la care sunt supuse informațiile de pe platforma sa – și care adesea îi vizează mai ales pe conservatori – nu reprezintă decât simple exprimări de opinie. Într-un document depus în instanță, Facebook a declarat că „verificările de fapte” ale terților, pe care le folosește pentru a cenzura conținuturi ale utilizatorilor, sunt doar niște opinii și, prin urmare, nu pot fi considerate defăimătoare la adresa autorilor lor, arată InfoWars.

Jurnalistul John Stossel a dat în judecată Facebook după ce „verificatorii de fapte” cu are colaborează Facebook au considerat a fi „false și înșelătoare” informațiile pe care el le postase pe rețeaua de socializare despre schimbările climatice. Iar principalul responsabil de toate acestea este site-ul „Climate Feedback”, unde un grup de fanatici ai schimbărilor climatice scriu ceea ce ei pretind a fi „verificări ale faptelor” prezentate în diferite articole, videoclipuri și știri cu care ei nu sunt de acord.

Facebook tocmai a spulberat în instanță pretenția de „verificare a faptelor”

În răspunsul său la plângerea de defăimare formulată de Stossel, Facebook susține, la pagina 2, rândul 8 din documentul judiciar, că nu poate fi dat în judecată pentru defăimare (care înseamnă a face afirmații false, ce provoacă prejudicii), deoarece „verificările de fapte” sunt simple exprimări de opinie, nu aserțiuni factuale.

Citește mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top