Faimosul serial „Squid Game” este o metaforă a necro-capitalismului care caracterizează societatea actuală

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Primul sezon al „Squid Game”, în regia lui Hwang Dong-hyuk, este difuzat în prezent pe Netflix. 456 de participanți condamnați să joace. Câștigătorul ia foarte mulți bani, dar toți învinșii sunt executați. Violența, dilemele morale, un univers vizual marcat de jocurile video – seria a devenit foarte repede virală.

Succesul coreean și dorința nebună de creativitate

Succesul serialului nu este o surpriză reală. Filmele și seriile coreene sunt populare la nivel internațional, precum filmul „Parasite”, laureat cu Palme d’or la Festivalul de Film de la Cannes, în 2019; sau chiar seriale ca „Regatul”, lansat de Netflix. „ Squid Game” este doar continuarea unui val de succese coreene. Coreea de Sud a fost mult timp o țară constrânsă, agresată și izolată de dictaturile militare, iar dorința de creativitate și voința de exprimare a crescut constant în domeniile artistice. Nu numai în cinematografie, ci și în muzică, cu K-pop. În plus, potrivit lui Antoine Coppola, există această dorință de răzbunare în legătură cu colonizarea Coreei de către japonezi, care a durat patruzeci de ani.

Problemele actuale din Coreea sunt o sinteză a secolului al XX-lea

Coreea de Sud este opusă Coreei de Nord și se află într-o perpetuă confruntare ideologică cu doctrina capitalistă și comunistă. Pe de o parte, există istoria colonizării, dictaturii și democrației; iar pe de altă parte, istoria confruntării dintre modernitatea occidentală și tradiția asiatică. Problemele actuale din Coreea sunt o sinteză a secolului al XX-lea, ceea ce oferă, fără îndoială, multă bogăție și creativitate artiștilor coreeni.

Este important ca Europa să fie interesată de producția artistică coreeană, pentru că o merită

Citește mai mult pe site-ul Smart Radio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top