Dr. Anthony Fauci a recunoscut că testele PCR utilizate pe scară largă detectează „virusul mort” inofensiv

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Dr. Anthony Fauci a recunoscut într-un videoclip recent reapărut că testele PCR utilizate pe scară largă detectează fragmente inofensive ale coronavirusului, rezultând numeroase cazuri fals pozitive care duc la exagerarea amenințării pandemiei, informează Justthenews.
Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, părea să recunoască, într-o intervenție din 16 iulie a podcastului „This Week in Virology”, găzduit de virologul Universității Columbia Vincent Racaniello, că un număr mare de cazuri pozitive de COVID-19 pot apărea din testele suprasensibile, care detectează doar fragmente de virus, mai degrabă decât infecții active, viabile.
Dacă este adevărat, mulți pacienți ar fi putut primi rezultate fals-pozitive ale testelor – provocând anxietate inutilă și perturbări în viața de zi cu zi, în timp ce numărul cazurilor de COVID-19 raportate de autoritățile de sănătate publică și de site-urile majore de urmărire a COVID ar putea fi mult supraestimate. Fauci a răspuns unei întrebări despre testarea COVID-19, în special dacă pacienții cu teste pozitive pot ști dacă sunt sau nu de fapt infecțioși și dacă trebuie să stea în carantină. În condițiile în care fiabilitatea testului depinde de numărul de cicluri utilizate și de încărcătura virală prezentă, Fauci a explicat că orice test PCR cu un prag cu peste 35 de cicluri va da peste 80% din rezultate fals pozitive. „Este foarte frustrant atât pentru pacienți, cât și pentru medici, când cineva intră și își repetă PCR cu un prag de 37 de cicluri, dar aproape niciodată nu poți cultiva virusul dintr-un prag de 37 de cicluri. Deci, cred că dacă cineva vine cu 37, 38, chiar și 36, trebuie să știi că sunt doar nucleotide moarte. Punct!”. Testele cu prag înalt par a fi utilizate pe scară largă în Statele Unite. O analiză publicată de New York Times în august a constatat că, dintr-un singur lot de teste pozitive din New York, Massachusetts și Nevada, „până la 90 la sută dintre persoanele care au fost testate pozitiv, abia purtau un virus”.
Ciclurile de prag utilizate în testele PCR sunt cuprinse între 37 și 40, ceea ce face ca fiabilitatea testului PCR să fie mai mică de 3% și rata fals pozitivă să ajungă la 97%. Despre testele PCR  fals pozitive a vorbit pentru prima dată în public de Dr. Beda M. Stadler, biolog elvețian, profesor emerit și fost director al Institutului de Imunologie de la Universitatea din Berna: dacă facem un test PCR corona pe o persoană imună, nu este detectat un virus, ci o mică parte sfărâmată a genomului viral. Testul revine pozitiv atâta timp cât au rămas mici părți sparte ale virusului. Corect: Chiar dacă virusurile infecțioase sunt de mult moarte, un test corona poate reveni pozitiv, deoarece metoda PCR înmulțește chiar și o mică parte din materialul genetic viral suficient [pentru a fi detectat], relatează Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top