Filmul ,,Crai nou” care prezintă problemele familiei tradiționale și ale satului românesc, premiat cu marele premiu la San Sebastian (Video)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Filmul „Crai Nou / Blue Moon”, scris și regizat de Alina Grigore, a câștigat Marele Trofeu pentru cel mai bun film la cea de-a 69 ediție a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, informează News.ro

Pelicula, cu Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi şi Vlad Ivanov, urmărește povestea unei tinere dintr-un mediu tradițional, „oprimată” de familia sa „disfuncțională”, care se opune dorinței sale de a studia la București.

Regizoarea a povestit că și-n zilele noastre, „fetele sunt manipulate pentru a fi obligate să se căsătorească” și „să facă copii”.

Potrivit juriului, regizoarei române i-a fost decernat acest premiu pentru angajamentul său față de limbajul cinematografic și pentru curajul cu care a abordat propria povestire.

Filmul se potrivește perfect narațiunii progresiste, pentru care familia tradițională este disfuncțională, o adevărată „închisoare” pentru femei, iar satul nu este altceva decât un loc al ororilor. În general, filmele românești premiate în străinătate au ca povești situații în care valorile tradiționale sunt înlocuite cu experimente psihologice, sexuale sau în care românii sunt portretizați ca niște persoane care produc doar orori.

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, remarca în trecut acest lucru: „Sincer să fiu nu cred că avem de ce să ne mândrim că periodic vreun film făcut la noi în țară câștigă vreun urs pe la Berlin. Aceste premii se dau pe criterii pur ideologice și au puține legături cu arta cinematografică autentică. Și la Berlin dar și la Cannes nu contează atât producția, jocul actorilor, mesajul, caracterul universal, peren ori adânc al ideilor filmului, cât contează aspecte care țin de corectitudine politică, ideologie de gen și alte componente ale marxismului cultural postmodern. Postmodernismul relativist condamnă cultura la uniformizare și trivializare forțată!”

Sursa: R3 Media

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top