Finlanda, prima țară care suspendă AstraZeneca după decizia EMA. Norvegia, Danemarca şi Suedia mențin suspendarea

Romania Info se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact direct cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Finlanda, care până acum nu suspendase administrarea vaccinului AstraZeneca, a decis vineri să întrerupă utilizarea acestuia ca ”măsură de precauţie” după două cazuri suspecte de tromboză cerebrală, în pofida avizului favorabil al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), care consideră că este ”sigur şi eficient”, relatează AFP conform Agerpres.

”În conformitate cu principiul precauţiei”, Autoritatea finlandeză de sănătate publică (THL) a decis ”suspendarea vaccinărilor în Finlanda până când există mai multe informaţii şi se poate evalua o posibilă cauzalitate”, a indicat autoritatea, într-un comunicat, precizând că vaccinarea nu va fi reluată înainte de 29 martie.

Autoritatea finlandeză a recunoscut că a luat decizia în contextul în care simptomele observate sunt ”extrem de rare” şi că ”nu există în prezent certitudinea că problemele cheagurilor de sânge sunt legate de vaccin”.

Dacă Norvegia, Danemarca şi Suedia au decis joi să aştepte elemente suplimentare înainte de a relua vaccinarea cu produsul AstraZeneca, Finlanda este prima care suspendă utilizarea vaccinului după decizia EMA, scrie Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top