Foamete şi disperare în Shanghai-ul paralizat de lockdown. SUA cere personalului Consulatului american să părăsească oraşul

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Statele Unite au anunţat, marţi, că au ordonat tuturor angajaţilor neesenţiali de la Consulatul său din Shanghai să plece, exprimându-şi în acelaşi timp îngrijorarea pentru siguranţa americanilor din China, în condiţiile în care guvernul aplică lockdown-uri extrem de dure sub pretextul combaterii pandemiei de Covid-19.

China a ţinut extrem de mult la politica „zero Covid”, urmărind să elimine infecţiile prin închideri rigide, teste în masă şi restricţii de călătorie.

Dar politica a fost pusă sub presiune începând cu luna martie, deoarece peste 100.000 de cazuri din Shanghai au dus la izolarea celor 25 de milioane de locuitori ai oraşului, provocând proteste publice pe scară largă din cauza penuriei de alimente şi a unei politici inflexibile de trimitere a tuturor celor care sunt testaţi pozitiv în centre de carantină.

Citește mai mult pe site-ul EpochTimes România.

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top