Focșani | Protest cu zeci de persoane anti mască: Vrem să respirăm la școală!

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Câteva zeci de persoane au participat, duminică, la o acțiune de protest față de obligativitatea purtării măștilor, dar și în ceea ce privește vaccinarea, informează Ediție de Vrancea.

„S-a dovedit în ultimele luni că purtarea măștii nu a rezolvat problema COVID-ului. Cât privește vaccinarea, s-au înmulțit cazurile de COVID-19 după ce s-a început vaccinarea, atât în România, cât și în toate statele lumii. Este cât se poate de logic că nici masca și nici vaccinul nu sunt soluții împotriva COVID-19. De aceea am venit aici astăzi. Vrem să ni se respecte libertatea de a alege. Nu poți să obligi copiii să poarte mască la școală. Este un act criminal împotriva lor. În toată lumea sunt proteste, numai în România oamenii parcă sunt tranchilizați. Iar presa este coruptă și nu scrie despre acțiuni de acest gen”, a precizat una din participantele la protest.

Participanții au venit cu mesaje precum: „Corpul meu, alegerea mea! Stop obligativității vaccinării”, „Masca e inutilă”, „Vrem să respirăm la școală” sau „Respectați Tratatul de la Oviedo”.

Convenția de la Oviedo, ratificată de România, prevede, printre altele, la articolul 5 că: „O intervenție în domeniul sănătății poate fi făcută numai după ce persoana respectivă și-a dat consimțământul în mod liber și în cunoștință de cauză. Acestei persoane trebuie mai întâi să i se furnizeze informația corespunzătoare referitoare la scopul și natura intervenției, cât și la consecințele și riscurile acesteia”, relatează R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top