Fostul secretar de stat american Henry Kissinger consideră că inteligența artificială este periculoasă și trebuie oprită

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


La vârsta de 98 de ani, fostul secretar de stat Henry Kissinger are un domeniu de interes: inteligența artificială (AI). A fost intrigat după ce a fost convins de Eric Schmidt, care era atunci președintele executiv al Google, să participe la o prelegere pe această temă, în timp ce se afla la conferința Bilderberg din 2016. Cei doi au făcut echipă cu decanul de la MIT Schwarzman College of Computing, Daniel Huttenlocher, pentru a scrie o nouă carte, Epoca inteligenței artificiale, despre implicațiile creșterii și implementării rapide a inteligenței artificiale. Cartea susține că procesele de inteligență artificială au devenit atât de puternice, atât de integrate în treburile umane și atât de imprevizibile, încât fără o oarecare strategie și management, tipul de „transformări” pe care le vor realiza ar putea trimite istoria umană într-o direcție periculoasă.

Dr. Kissinger, sunteți un om de stat în vârstă. De ce tema legată de AI este un subiect suficient de important pentru dumneavostră?

Kissinger: Când eram student, mi-am scris teza de licență de 300 de pagini – care a fost interzisă după aceea – numită „Sensul istoriei”. Subiectul sensului istoriei și unde mergem mi-a ocupat toată viața. Miracolul tehnologic nu mă fascinează atât de mult; ceea ce mă fascinează este că ne îndreptăm spre o nouă perioadă a conștiinței umane, pe care încă nu o înțelegem pe deplin.

Citește mai mult pe site-ul SmartRadio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top