Franța a interzis rapelul cu vaccinul Covid-19 de la Moderna. Motivul deciziei

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Franța a interzis temporar rapelul cu serul de la Moderna.

Până acum, rapelul în Franța putea fi efectuat cu serul celor de la Pfizer sau Moderna. De acum înainte, Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) recomandă să nu se mai utilizeze Moderna, cel puțin temporar, ci doar Pfizer din cauza unui risc de pericardită și miocardită care ar putea fi mai mare, în special la cei mai tineri. Într-un mesaj trimis profesioniștilor din domeniul sănătății vineri după-amiază, Direcția Generală a Sănătății (DGS) a cerut să respecte această recomandare.

Persoanele cu vârsta de cel puțin 65 de ani și cei care suferă de comorbidități – de la 1 septembrie -, precum și toți profesioniștii din domeniul sănătății și medico-sociali – începând cu prima săptămână a lunii octombrie – sunt chemați să primească o doză de rapel (cel mai adesea aceasta este o a treia doza). În avizul său, marți, HAS a reamintit că numai Pfizer a făcut obiectul unei autorizații de la Agenția Europeană a Medicamentului pentru astfel de „stimulatoare”. Dar Moderna era deja folosit și pentru dozele de rapel nu fusese pus sub semnul întrebării „pentru a nu perturba actuala campanie”.

Citește mai mult pe site-ul Smart Radio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top