Gafa zilei: Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode (PNL), “zdruncinează” limba română

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut, luni, la finalul şedinţei de Birou Executiv al PNL, o greşeală de exprimare în timp ce vorbea despre cazul de la Piteşti, unde un bărbat a murit în urma intervenţiei brutale a poliţiştilor.

“Nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română. Este greşit să generalizăm, pentru că, zilnic, în ţară, avem mii de intervenţii ale Poliţiei Române care se desfăşoară corect, în urma cărora sunt salvate vieţi.

Este regretabil ce s-a întâmplat vineri, în timpul intervenţiei poliţiştilor, când un om şi-a pierdut viaţa. Pentru mine, ca ministru, orice misiune încheiată tragic e o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică care zdruncinează [zdruncină– n.r.] încrederea românilor în această instituţie fundamentală în stat, care este Poliţia Română”, a precizat Bode.

Totodată, şeful MAI a dat asigurări că vinovaţii vor răspunde pentru faptele lor.

“Filmul evenimentelor îl cunoaşteţi. Este o anchetă penală în curs. S-a început cu cercetarea faptei in rem, legat de ucidere din culpă, iar acum vorbim de o acuzaţie a procurorilor de lovituri cauzatoare de moarte. Ştiţi că sunt doi poliţişti reţinuţi cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovaţi vor plăti. Un lucru să fie foarte clar: fiecare răspunde pentru faptele sale!”, a transmis Lucian Bode.

Doi poliţişti au fost reţinuţi duminică după ce raportul medico-legal în cazul bărbatului de 63 de ani, care a fost evacuat vineri de la o terasă din Piteşti şi care a decedat în urma intervenţiei poliţiei, a indicat că moartea acestuia a fost violentă şi s-a produs prin asfixiere mecanică, notează The Epoch Times România.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top