George Simion (AUR): Adevărata culoare a PNL este roșul aprins, al tancurilor sovietice, bolșevice

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


George Simion a reacționat dur la decizia premierului Cîțu de a-l demite pe Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat al Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist.

Liderul AUR susține că prin acest gest PNL și-a arătat adevărata culoare, care este roșul aprins la tancurilor sovietice:

„Am aflat cu stupefacție despre decizia premierului Cîțu de a-l demite pe dl. Octav Bjoza din funcția în care îi reprezenta, practic, pe deținuții politic anticomuniști în Guvern. Gestul premierului PNL de a-l demite pe singurul anticomunist autentic din aparatul guvernamental arată care este adevărata culoare a partidului de guvernământ: este roșul aprins, al tancurilor sovietice, bolșevice. Octav Bjoza este un adevărat erou al României, un om cu care orice Guvern al României ar trebui să se mândrească.

Diferența esențială dintre Octav Bjoza și Cîțu este că în timp ce Octav Bjoza s-a jertfit pentru țară, actualii guvernanți sacrifică țara pentru interesele proprii. Nu putem să nu remarcăm că în timp ce PNL s-a cocoțat pe valul anti-comunismului, nu a ezitat să decapiteze conducerea IICCMER, instituția care investiga crimele odiosului regim, iar acum să-l arunce la coș pe singurul reprezentant al demnității naționale din Guvern, pe Octav Bjoza. AUR este și va fi alături de foștii deținuți politici, de cei care au luptat pentru demnitatea și întregirea Țării și va face totul pentru ca memoria lor să fie onorată de generațiile viitoare, pentru ca ei să știe: în România s-a luptat și s-a murit pentru Libertate!”, a scris Simion pe pagina sa de Facebook.

Octav Bjoza (82 de ani), președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, este unul dintre cei mai reputați disidenți anticomuniști în viață, anchetat de fosta Securitate și închis vreme de patru ani în închisorile și lagărele de muncă din epoca Gheorghiu-Dej, multiplu decorat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, de președintele Klaus Iohannis și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, scrie 60m.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top