George Simion (AUR): Ne opunem vânzării terenurilor agricole către străini. PNL, USR PLUS și UDMR au venit cu o nouă lege

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


George Simion a declarat că, în ultima săptămâna, Alianța pentru Unirea Românilor s-a opus mai multor inițiative legislative propuse de coaliția de guvernare, printre care se află și legea privind vânzarea terenurilor agricole. „Ne opunem vânzării terenurilor agricole către străini”, a subliniat liderul AUR.

„În ultima săptămână au fost mai multe inițiative legislative pe care AUR a reușit să le combată sau a luat o poziție fermă. Am dat un vot politic în Comisii privind vânzarea pământului în extravilan pentru cetățeni și societăți din străinătate. Nu vom admite ca pământul țării să fie înstrăinat”, a declarat Simion, precizând că avem de-a face deja cu o situație difilă. „Aproape jumătate din aceste terenuri s-au vândut către companii străine”, a explicat liderul AUR.

Legea actuală interzice vânzarea de teren cultivabil către cetăţeni care nu au domiciliul în România. Coaliția de guvernare are în vedere un proiect prin care să permită din nou străinilor să cumpere terenuri agricole, scrie 60m.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top