George Simion (AUR): Vom depune un proiect de lege astfel încât Guvernul să nu mai prelungească starea de alertă fără votul Parlamentului (Video)

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


George Simion a declarat, în cadrul conferinței de presă săptămânale, că AUR va depune un proiect de lege prin care starea de alertă să nu mai poată fi prelungită fără votul Parlamentului. Inițiatorul acestei propuneri legislative este deputatul AUR Lilian Scripnic și va fi semnată de peste 20 parlamentari ai partidului.

Vom face un an de zile de când se tot prelungeşte starea de alertă şi Parlamentul nu este întrebat. Tocmai de aceea, depunem astăzi acest proiect de lege, pentru ca starea de alertă la 90 de zile să fie votată în Parlament, astfel încât să nu poată fi prelungită. Astăzi strângem semnăturile, am cerut sprijin şi de la ceilalţi parlamentari, ne-am dus către cei de la PSD, dar nu au vrut să semneze„, a declarat Simion, la Palatul Parlamentului.

Liderul AUR a precizat că acest proiect de lege este esențial pentru, până la acest moment, prelungirea stării de alertă și a restricțiilor aferente nu puteau fi contestate.


După cum s-a văzut în ultima săptămână, AUR este singura opoziţie la aceste măsuri de restricţie care nu au nicio justificare. Toată lumea în spaţiul public sesizează că măsurile nu sunt justificate, că nu au o fundamentare, că nu sunt susţinute de specialişti, dar nimeni până acum nu îndrăznea, cel puţin la nivelul Parlamentului, să conteste aceste măsuri. Nu e nicio problemă, le vom contesta noi. Deputatul AUR de Galaţi Lilian Scripnic a iniţiat o lege pentru a nu mai permite Guvernului să prelungească starea de alertă sine die„, a mai spus copreședintele AUR, notează 60m.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top