Germania | Un antrenor a fost concediat de clubul Hertha Berlin după ce a spus că Europa este un continent creștin și nu înțelege politicile pro-migrație

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Antrenorul de portari al echipei Hertha Berlin, Zsolt Petry, a fost concediat după ce a dat un interviu în presa din țara sa, în care a făcut afirmații pe care clubul său le-a considerat „homofobe” și „rasiste”, informează g4media.

În interviul acordat publicației Magyar Nemzet, Petry a numit politica de imigrație a UE „căderea morală” a Europei.

El a declarat că nu pricepe „Europa se poate înjosi atât de mult (…) politica de imigrație este o expresie a căderii morale. Europa este un continent creștin (…) Dacă nu crezi că migrarea este bună, ești acuzat că ești rasist”.

Totodată, el a spus că dacă ar fi fost în locul portarului Peter Gulacsi, de la RB Leipzig, nu s-ar fi apucat să comenteze public problemele sociale și s-ar fi concentrat pe fotbal.

„Nu știu ce l-a făcut pe Peter să susțină persoanele homosexuale, travestite sau cu alte orientări sexuale. Ca atlet, în locul său, m-aș concentra pe fotbal și nu aș comenta public problemele socio-politice”, a declarat Zsolt Petry pentru publicația din Ungaria, potrivit Deutsche Welle.

În comunicatul de presă al clubului, în care se anunță demiterea sa, Petry a insistat că nu este „nici homofob, nici xenofob”, dar că acceptă decizia. Clubul german a declarat că Petry a fost eliberat din funcție cu efect imediat, după ce conducerea a luat act de interviul acordat. Hertha Berlin a argumentat că „sentimentele homofobe și anti-migranți nu sunt compatibile cu valorile clubului”.

Petry lucra de șase ani la Hertha Berlin, notează R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top