Gheorghe Piperea: Când se va introduce amprenta de carbon pe casa, mașina, biroul și grădina ta, vei plăti atât de multe taxe

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Dreptul de proprietate asupra unui bun mobil se poate stinge prin pieirea sau abandonarea bunului, dar nu se stinge prin neuz (lipsa de folosință). Dreptul de proprietate asupra unui bun neutilizat se poate dobândi, totuși, prin posesia (stăpânirea) de lungă durata, denumită și uzucapiune. Posesia de bună credință unui bun mobil prezumă proprietatea. Bunurile mobile care par abandonate sau fără stăpân pot fi luate în posesie sau chiar în proprietate, prin ocupațiune. Lumea în care trăim a transformat unele bunuri neprețuite, cum sunt datele noastre cu caracter personal (fracțiuni ale personalității noastre), apa, aerul, spațiul virtual sau spațiul cosmic de pe orbita joasă a planetei, în bunuri care par fără stăpân, care pot (și sunt) luate în proprietate prin ocupațiune de câteva persoane sau entități care s-au auto-mandatat în acest sens – dacă nu îi știți, căutați-i ca patroni ai GAFAM sau ai giga-fondurilor (BlackRock, Vanguard, State Street, Fidelity) ori printre consultanții strategici globali (McKinsey, nelipsita …).

Ocupațiunea este, în același timp, mecanismul juridic și social ilegitim și anti-democratic prin care statele sau entitățile corporatiste globale s-au „împroprietărit” asupra drepturilor și libertăților noastre, pe care acum, după experimentul psihologic și genetic global denumit la derută „pandemie”, le concesionează înapoi titularilor naturali, dar numai cu pipeta/injecția și numai cu condiția supunerii și docilității necondiționate.

Citește mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top