GHEORGHIȚĂ ȘI BACIU PRINȘI CU MINCIUNA: 77.049 de români au fost vaccinați cu lotul AstraZeneca interzis în Italia

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Mai multi cetățeni romani au făcut publice joi seara adeverințele de vaccinare ce arata ca în tara noastră au fost utilizate vaccinuri din lotul ABV2856 Astra Zeneca interzis astăzi în Italia. Atât medicul Valeriu Gheorghiță cât și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, au precizat ca România nu a primit doze din acest lot.

UPDATE: România a primit 81.600 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca ABV 2856 oprit de la utilizare în Italia și au fost folosite 77.049 de doze. Restul de peste 4.200 de doze au fost carantinate temporar, ca măsură de extremă precauţie, până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului, a anunțat joi seară Comitetul de coordonare a vaccinării.
În total, în România au ajuns 81.600 de doze din lotul ABV 2856, din care 77.049 au fost administrate, iar 4.257 au fost carantinate.

Publicația Bizyday a făcut publice în seara zilei de joi, 11 martie, o serie de astfel de adeverințe. „În urma transmiterii unei notificării pe Aplicația Biziday (la ora 16.54) privind suspendarea vaccinării în noua state europene, parțial sau total, cu vaccinul AstraZeneca, lotul ABV2856, numeroși utilizatori din județul Timiș ne-au transmis poze ale certificatelor lor de vaccinare pe care este menționat faptul ca au fost vaccinați din acest lot”, arata sursa citata.

Joi, la ora 17, colonelului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a spus într-o intervenție telefonica la Antena 3 ca: „România nu a primit doze din acest lot. (…) Eu am luat legătura cu reprezentanții companiei AstraZeneca din România și chiar la aceasta ora este o întâlnire la nivel european pe aceasta tema și imediat ce aceasta întâlnire va fi finalizata voi avea și eu toate datele la dispoziție și vom putea analiza dacă se poate impune în România acest lucru, însă trebuie sa înțelegem ca pana în acest moment exista o suspiciune asupra unui lot.”

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat ca lotul respectiv a avut 1,6 milioane de doze, niciuna neajungând în România.

„Lotul asupra căruia s-a ridicat aceasta suspiciune și care este în evaluare presupune aproximativ 1,6 milioane de doze, care au fost distribuite în circa 17 tari europene. As menționa că România nu a primit doze din acest lot”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță, informează Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top