Guvernatorul Floridei, DeSantis, semnează o lege pentru a trage la răspundere marile companii de tehnologie pentru practicile de cenzură

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Guvernatorul Floridei, DeSantis, semnează o lege pentru a trage la răspundere marile companii de tehnologie pentru practicile de cenzură. DeSantis, a semnat luni o măsură despre care spune că îi va proteja pe locuitorii statului de „acapararea de către Silicon Valley a puterii asupra discursului, gândirii și conținutului”, informează FoxBussines.

Legea Big Tech, așa cum o numește DeSantis, le permite rezidenților să lupte împotriva  cenzurii, permițându-le să dea în judecată companiile de tehnologie pentru daune de până la 100.000 de dolari pentru fiecare plângere dovedită, în încercarea de a se asigura că societățile sunt mai transparente în ceea ce privește practicile lor de moderare a conținutului.

Legea impune companiilor să detalieze modul în care ajung la concluzii privind moderarea și cenzurarea conținutului și să respecte aceste standarde în mod consecvent, a declarat DeSantis în timpul unei conferințe de presă luni. Procurorul general din Florida va putea, de asemenea, să acționeze în justiție companiile de tehnologie care încalcă legea.

În această sesiune, am luat măsuri pentru a ne asigura că „Noi, poporul” – adevărații locuitori ai Floridei din statul Soarelui – avem garantată protecția împotriva elitelor din Silicon Valley”, a declarat DeSantis într-un comunicat. „În cazul în care cenzorii Big Tech aplică regulile în mod inconsecvent, pentru a discrimina în favoarea ideologiei dominante din Silicon Valley, aceștia vor fi acum trași la răspundere.”

DeSantis a criticat ceea ce el consideră a fi cenzura practicată de cele mai mari companii de tehnologie și a acuzat platforme precum YouTube care încearcă să elimine ideile care contravin „narațiunii” sale. „Cred că la ceea ce asistăm cu adevărat este orwellian”, a declarat DeSantis luna trecută. „Este o mare coluziune între tehnologie, corporații și mass-media, iar rezultatul final este că narațiunea are întotdeauna dreptate.”    

Florida’s Big Tech Bill gives every Floridian the power to fight back against deplatforming and allows any person to sue Big Tech companies for up to $100,000 in damages. Today, we level the playing field between celebrity and citizen on social media. https://t.co/SOW6DZZT2K— Ron DeSantis (@GovRonDeSantis) May 24, 2021

Sursa: Activenews

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top