Identificarea cetățenilor la distanță prin intermediul mijloacelor video devine realitate. Normele au fost publicate în Monitorul Oficial

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Decizia Președintelui Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) de încuviințare a normelor privind reglementarea, recunoașterea, aprobarea sau acceptarea procedurii de identificare a persoanei la distanță utilizând mijloace video a fost publicată în Monitorul Oficial miercuri, 24 noiembrie 2021, se arată într-un comunicat de presă publicat pe pagina web a instituției

Normele pentru identificarea video la distanță prevăd o serie de obligații legale care trebuie îndeplinite de platformele de identificare remote prin mijloace video.

Decizia reglementează cadrul juridic pentru identificarea persoanelor, în interacțiunea lor la distanță cu instituțiile publice sau cu companiile private. Cetățenii pot să beneficieze de o serie de servicii publice direct de acasă, își pot obține semnătura electronică de la distanță, pot accesa produsele instituțiilor bancare fără să meargă la sediul acestora, pot să desfășoare acțiuni de importanță juridică la care înainte ar fi fost necesară prezența fizică și identificarea cu buletinul.

Citește mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top