Imunitatea naturală, dobândită prin contactul cu virusul, este mai puternică decât cea obținută prin vaccinare

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Potrivit unui studiu efectuat de un grup de specialiști din Israel, imunitatea naturală la Covid-19, obținută prin contactarea virusului și depășirea bolii, este mult mai puternică decât imunitatea conferită de vaccinare. Acest lucru se aplică și variantei Delta a virusului, potrivit Bloomberg.

Studiul se referă în mod special la vaccinarea cu cele două doze ale vaccinului Pfizer, cel mai popular, fiind considerat cel mai eficace. Este „cel mai mare” studiu observațional din lumea reală care compară imunitatea naturală cu cea indusă de vaccin, potrivit coordonatorilor.

Este un exemplu de manual legat de modul în care imunitatea naturală protejează mai bine decât vaccinarea. Din câte știu eu, este prima dată când [acest lucru] a fost demonstrat în contextul Covid-19.”, spune Charlotte Thålin, medic și cercetător în imunologie la Spitalul Danderyd și Institutul Karolinska, care studiază răspunsurile imune la SARS-CoV-2, conform Science Mag.

Studiul constată că persoanele care au fost vaccinate în ianuarie – februarie au avut în iunie, iulie și prima jumătate a lunii august un risc de 6 – 13 ori mai mare de a se infecta decât persoanele nevaccinate, dar care au fost anterior infectate cu SARS-Cov-2.

Într-o analiză care compară peste 32.000 de persoane din sistemul de sănătate, riscul de a dezvolta Covid-19 simptomatic a fost de 27 de ori mai mare în rândul celor vaccinați, iar riscul de spitalizare de 8 ori mai mare.

Grupul lui Nussenzweig a publicat date care arată că persoanele care se vindecă după o infectare cu SARS-CoV-2 continuă să dezvolte un număr tot mai mare de tipuri de anticorpi care vizează virusul, timp de aproximativ 1 an.

Prin comparație, spune el, persoanele vaccinate cu două doze ale serului anti-Covid nu mai produc anticorpi la câteva luni după a doua doză.

Pentru multe boli infecțioase, imunitatea dobândită în mod natural este cunoscută ca fiind mai puternică decât imunitatea indusă de vaccin și durează adesea o viață.

Sursa: R3 Media

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top