În 3 luni, guvernul PNL-USR condus de Florin Cîțu a făcut datorii României de peste 9 miliarde euro

Romania Info se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact direct cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


În doar trei luni și un pic, guvernul PNL-USRPLUS-UDMR a făcut datorii de peste 9 miliarde de euro, conform unei informări oficiale făcute în parlament de către ministerul Finanțelor, prin secretarul de stat Lucian-Ovidiu Heiuş, transmite Inpolitics.
Interpelat oficial care este suma totală a împrumuturilor externe contractate de Guvern prin Ministerul Finanţelor în perioada 1 ianuarie 2021 – 9 aprilie 2021, Heiuș a prezentat datele:

– emisiuni de titluri de stat pe piaţa internă interbancară prin certificate de trezorerie cu discount şi obligaţii de tip benchmark în valoare totală de 19,33 miliarde de lei (cca.4,2 miliarde euro n.n.) şi respectiv 1,47 miliarde de euro;
– emisiuni de euro-obligaţiuni pe pieţele externe în valoare echivalentă a 3,5 miliarde de euro;
– trageri în cadrul împrumuturilor de la instituţiile financiare internaţionale, respectiv BEI, BIRD, în valoare totală de aproximativ 18 milioane de euro.

În total, peste 9 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că, dacă ritmul se menține, pînă la finele anului România ar ajunge la peste 35 de miliarde de euro noi datorii, scrie Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top