EXPLOZIV: În închisorile românești s-ar fi făcut experimente pe deținuții bolnavi de COVID-19! Ce ar fi descoperit specialiștii

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Mai mulți deținuți infectați cu noul coronavirus ar fi fost supuși unor așa-zise experimente pentru a se stabili dacă, după însănătoșire, capătă anticorpi care îi fac imuni în fața bolii. În plus, pacienții ar fi fost expuși și infectării cu tuberculoză. În schimb, condamnații ar fi primit unele facilități, legate de dreptul la pachet și dreptul la vizită. Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au negat, însă, că ar fi recurs la asemenea practici, dar sursele noastre mărturisesc în detaliu ce s-a întâmplat în spatele gratiilor.

La scurt timp după intrarea României în starea de urgență, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a început să se pregătească pentru eventualitatea în care epidemia va ajunge în închisori. Ca urmare, mai multe unități medicale din sistemul penitenciar au fost transformate în spitale suport COVID. Este vorba despre Spitalul Penitenciar Jilava, și spitalele similare de la Colibași, Poarta Alba și Dej.

Dacă în prima parte a crizei, când deținuții au pierdut dreptul la pachete și vizite numărul de cazuri în rândul deținuților a fost zero, cu excepția unor situații care s-au înregistrat în aresturile poliției. Odată cu trecerea timpului și cu ridicarea restricțiilor, în închisori au izbucnit adevărate focare de COVID, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, la Penitenciarul Timișoara.

Citește mai mult pe site-ul Gândul

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top