În pandemie, peste 7.600 de români au „sărăcit“ şi au pierdut statutul de milionari în dolari

Romania Info se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact direct cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


România avea la finalul anului 2020 290 de români cu averi de peste 30 de milioane de dolari, faţă de 212 în 2019: În pandemie, peste 7.600 de români au „sărăcit“ şi au pierdut statutul de milionari în dolari, scrie ZF.

România mai avea anul trecut aproape 26.000 de milionari în dolari, numărul scăzând în pandemie cu circa 7.600, adică cu aproape un sfert, arată analiza The Knight Frank Wealth Sizing Model. Aproape în toate ţările din lume s-a văzut o scădere a numărului de milionari, dovadă că pandemia a afectat chiar şi situaţia financiară a celor bogaţi. Declinul în cazul României e însă mai pu­ternic decât media mon­dială (8%) sau cea europeană (7%).

Datele arată că pandemia ne-a întors în timp cu circa cinci ani la nivel de România.

Totuşi, estimările companiei de consultanţă Knight Frank arată că până în 2025 numărul de milionari în dolari va creşte din nou până chiar peste maximul obţinut în 2019. Mai exact, vor fi pe plan local aproape 35.000 de persoane a căror avere va sări de pragul de 1 milion de dolari.

Citește mai mult pe site-ul Ziarul Financiar Corporate.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top