În timpul stării de urgență au dispărut mai mulți minori decât în vremuri normale

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


În perioada 1 ianuarie – 26 iunie a.c., la nivel național au fost înregistrate 2.252 de dispariții de minori, dintre care 781 băieți și 1.471 fete.

Este vorba de o creștere cu 395 față de anul 2019, asta în condițiile în care din martie 2020 a fost declarată stare de urgență, apoi de alertă.

Datele au fost publicate de deputatul USR Nicolae- Daniel Popescu, membru în Comisia parlamentară de anchetă a situației dispariției de copii.

„Aici cred că este foarte limpede legătura dintre disparițiile de copii și rețelele de trafic”, consideră Popescu.

Cea mai mare pondere a minorilor dispăruți în acest an – 87% – sunt din categoria de vârstă 14-18 ani, iar 65,3% din ponderea lor o reprezintă minorele.

„Cifrele sunt îngrozitoare. Tocmai datorită nevoii de cunoaștere a acestor date și a înțelegerii acestui fenomen, am solicitat Comisiei de anchetă privind copiii dispăruţi să ofere posibilitatea oricui dorește (cetățeni, instituții media, ONG-uri, grupuri civice etc.) să urmărească în direct audierile și dezbaterile noastre pe sistemul de transmisie audio-video sau pe canalele social-media oficiale ale Camerei Deputaților. Din păcate, solicitarea mea a fost respinsă prin vot de către Comisie”, a afirmat deputatul USR.

Potrivit parlamentarului USR, multe dintre disparițiile de copii sunt strâns legate de traficul de persoane.

Citește mai mult pe site-ul Newsweek.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top