Încă o “teorie a conspirației” se adeverește: Cipul wireless de mărimea unui bob de sare!

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Vizibil doar cu ajutorul unui microscop, un cip injectabil de mărimea unui bob de sare ar putea transforma dispozitivele electronice pe care le implantăm în oameni. Dispozitivul are doar 0,1 mm cubi în volum (comparabil cu dimensiunea unui acarian de praf); cercetătorii științifici de la Columbia University School of Engineering and Applied Science afirmă că au dezvoltat cel mai mic sistem cu un singur cip din lume.

“Dispozitivele implantabile și-au dovedit valoarea în tratarea bolilor, îmbunătățirea funcției organelor și a părților corpului, precum și monitorizarea condițiilor pe termen lung. Unele dintre cele mai utilizate dispozitive – cum ar fi stimulatoarele cardiace și implanturile cohleare – au îmbunătățit considerabil calitatea vieții oamenilor și au salvat nenumărate vieți de pacienți. În cea mai mare parte, totuși, acestea sunt dificile, având nevoie de mai multe circuite, fire și acumulatoare. De asemenea, necesită o intervenție chirurgicală pentru a le introduce în corp”, spun cercetătorii Universității Columbia.

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top