Incidentele din istoria vaccinurilor ne arată de ce NU ar fi trebuit grăbit un vaccin împotriva SARS-CoV-2

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Iată o serie de evenimente unde grăbirea utilizării vaccinurilor a dus la incidente grave:

Incidentul Cutter

La 12 aprilie 1955, guvernul din SUA a anunţat primul vaccin pentru protejarea copiilor împotriva poliomielitei. În câteva zile, laboratoarele făcuseră mii de loturi din vaccin. Loturile făcute de o singură companie, Cutter Labs, conţineau accidental virusul poliomielitei într-o formă activă şi au provocat un focar, relatează CNN.

Peste 200.000 de copii au primit vaccinul împotriva poliomielitei, dar în câteva zile guvernul a trebuit să renunţe la program.

Patruzeci de mii de copii au avut poliomielită. Unii au avut forme uşoare, câteva sute au rămas cu paralizie şi aproximativ 10 au murit „, a spus dr. Howard Markel, medic pediatru, profesor distins şi director al Centrului pentru Istoria Medicinii de la Universitatea din Michigan.

Guvernul a suspendat programul de vaccinare până când s-a determinat ce a mers prost.

Epidemia care nu a fost niciodată

În 1976, oamenii de ştiinţă au prezis o pandemie a unei noi tulpini de gripă numită gripă porcină. Peste 40 de ani mai târziu, unii istorici numesc acest incident: „epidemie de gripă care nu a fost niciodată”.

„Preşedintelui Ford i s-a spus, că există o gripă pandemică numită gripă porcină, care poate fi la fel de rea ca şi gripa spaniolă”, a spus Michael Kinch, profesor de oncologie la şcoala de medicină de la Universitatea Washington din St. Louis. Cea mai recentă carte a sa, „Între speranţă şi frică”, explorează istoria vaccinurilor.

Ford a fost forţat de informaţiile pe care le deţinea la acel moment să propună un vaccin care a fost realizat în grabă. Ford a luat decizia de a face imunizarea obligatorie.

Guvernul a lansat programul în aproximativ şapte luni şi 40 de milioane de persoane s-au vaccinat împotriva gripei porcine, potrivit CDC. Această campanie de vaccinare a fost ulterior legată de cazurile unei tulburări neurologice numite sindromul Guillain-Barre, care se poate dezvolta după o infecţie sau, rar, după vaccinarea cu un vaccin activ.

„Din păcate, datorită acestui vaccin care a fost făcut atât de repede, au existat câteva sute de cazuri de Guillain-Barre”, a spus Kinch.

CDC a spus că riscul este de aproximativ un caz suplimentar de Gullain-Barre pentru fiecare 100.000 de persoane care au primit vaccinul împotriva gripei porcine. Datorită acestei mici asociaţii, guvernul a oprit programul.

Citește mai mult pe site-ul Mediafax.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top