Înlocuirea Demografică – Guvernul a aprobat aducerea a 100.000 de muncitori străini în țară

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Guvernul Ciucă a aprobat majorarea puternică, pentru anul viitor, a numărului avizelor care pot fi acordate muncitorilor străini, la 100.000 de lucrători, după ce în 2021 a fost stabilit inițial un contingent de 25.000 angajați, dublat ulterior la un total de 50.000, informează Profit.ro.

Conform sursei citate, executivul a argumentat prin deficitul de forță de muncă înregistrat în România, reflectat și din numărul de solicitări din partea angajatorilor care doresc să recruteze cetățeni străini din afara UE. În vară, când a dublat limita la 50.000, premierul Cîțu a arătat că necesarul de forță de muncă pe piață este de 160.000 de lucrători.

Cauzele profunde ale acestui deficit pe piața muncii sunt constituite de criza demografică prin care trece România, atât din cauza plecării masive a românilor în străinătate, cât și a nașterilor din ce în ce mai reduse ca număr.

Citește mai mult pe site-ul IncorectPolitic.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top