INSP a recunoscut: 89 de români decedați după vaccinare anti-COVID-19 (Video) (Document)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a confirmat, într-un document transmis la solicitarea Antena 3, că în perioada 1 ianuarie – 14 martie, la nivel național au fost înregistrate 7.342 de reacții adverse postvaccinare indezirabile (RAPI) la vaccinul anti-Covid.

De asemenea, în același interval, “s-au înregistrat 89 de decese în rândul persoanelor confirmate Covid-19 și vaccinate”, a precizat, de asemenea, Institutul Național de Sănătate Publică, în același document solicitat de jurnalista Antena 3 Carmina Pricopie și prezentat, marți seară, la Sinteza zilei.

Documentul precizează și că de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în România și până pe 14 martie, “au fost raportate RAPI și investigate 5 decese suspecte postvaccinare” și “niciunul nu a fost datorat vaccinării”.

Documentul poate fi consultat AICI.

Soț și soție din Prahova, morți la doar câteva ore distanță, după vaccin

Soții Dulgheru din satul Minieri, comuna prahoveană Filipeștii de Pădure, au murit la un interval de câteva ore la spitalul județean de urgență, după ce au fost vaccinați împotriva coronavirusului. Cei doi au avut simptome de COVID înainte de imunizare, însă au considerat că sunt răciți și au luat tratament pentru răceală. Fiica celor doi este în stare gravă la ATI.

Femeia de 66 de ani și bărbatul de 71 de ani au avut simptome asociate COVID-19 dar au considerat că sunt răciți și nu au mers la spital.

Pe data de 3 martie au mers însă la Câmpina pentru a se vaccina. Imediat după vaccinul Pfizer, femeia a leșinat chiar la spital. Medicii au stabilizat-o, iar după o oră și jumătate, a fost trimisă acasă. Din acel moment, starea ei s-a înrăutățit. Aceasta nu a mai mâncat până pe 6 martie, când familia a chemat ambulanța.

Femeia a fost dusă la Spitalul Județean din Ploiești, unde a ajuns pe secția de Terapie Intensivă. La fel și bărbatul acesteia, a cărei stare de sănătate s-a deteriorat rapid.

Din păcate, femeia a murit pe data de 18 martie, iar soțul ei, pe 19 martie.

DSP Prahova, lămuriri în cazul soților decedați după vaccinare

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat rezultatul verificărilor, realizate în cazul celor doi soți decedați la scurt timp după vaccinare. DSP a anunțat că nu poate fi stabilită o legătură de cauzalitate între vaccin și cauza decesului celor doi.

Oficialii DSP Prahova transmit că cele două persoane nu prezentau simptome la momentul vaccinării, iar primele semne ale bolii ar fi apărut după două zile de la inoculare.

”În urma analizării documentelor existente la nivelul centrului de vaccinare, a unității sanitare în care au fost internați cei doi soți care au decedat, precum și achetelor epidemiologice ale acestora, nu poate fi stabilită legătura de cauzalitate între vaccinare și cauza decesului”, anunță DSP Prahova.

În urma anchetei, DSP Prahova a constatat că cei doi soți din satul Mineri, o femeie în vârstă de 66 de ani și un bărbat în vârstă de 71 de ani, au fost vaccinați la data de 3 martie, la centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Câmpina.

La acel moment, în punctul de triaj ”nu au fost identificate contraidicaţii ale vaccinării de către personalul medical şi nu au fost înregistrate efecte secundare în timpul supravegherii postvaccinare”, după cum se arată într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Prahova.

Potrivit datelor oferite de DSP, cei doi soți au chemat ambulanța în cursul zilei de 6 martie, atunci când acuzau amețeli și stare generală modificată. După ce au fost consultați, au fost tradferați la UPU din Spitalul Județean Ploiești, acolo unde au fost și confirmați pozitiv cu COVID-19.

Ulterior, aceștia au fost transferați în secția de ATI pentru că au dezvoltat o formă severă a bolii. În urma anchetei epidemiologice s-a constatat că primele simptome ale celor doi soți au fost semnalate în cursul zilei de 5 martie.

”Având în vedere că un caz este considerat infecţios cu două zile înaintea debutului şi încă 14 zile după debut, considerăm că la data vaccinării erau deja în perioada de incubaţie a bolii COVID-19, vaccinarea neinfluenţând cursul bolii la cei infectaţi, aşa cum s-a mai discutat în spaţiul public”, a mai precizat DSP în comunicat, notează Antena 3.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top