Big Brother: Instagram se va folosi de inteligenţă artificială pentru a determina vârsta utilizatorilor

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Instagram a dezvăluit marţi o serie de măsuri ce îi vizează pe tineri, printre acestea o tehnologie bazată pe inteligenţă artificială şi învăţare automată care poate determina vârsta utilizatorilor, informează AFP, scrie agerpres

Vârsta minimă legală pentru înscrierea pe platforma dedicată partajării fotografiilor şi videoclipurilor este de 13 ani.

”Deşi numeroase persoane sunt sincere când vine vorba despre vârstă, ştim şi că e posibil ca tinerii să mintă în legătură cu data de naştere”, se precizează într-un articol de pe blogul companiei. ”Vrem să luăm mai multe măsuri pentru ca acest lucru să nu se întâmple”.

Instagram, care face parte din familia de aplicaţii deţinute de Facebook, nu a oferit detalii despre instrumentul pe care îl are în lucru şi cu ajutorul căruia va identifica vârsta reală a internauţilor, precizând doar că se va baza pe ”inteligenţa artificială şi învăţarea automată”.

Platforma a mai anunţat că va interzice adulţilor să trimită mesaje minorilor care nu le urmăresc contul pentru a evita astfel transmiterea unor mesaje nedorite.

În plus, minorii vor primi notificări referitoare la adulţii care au dat dovadă de ”un comportament potenţial suspect”, în scopul limitării interacţiunilor.

”Spre exemplu, dacă un adult trimite un număr mare de solicitări de mesaje sau de prietenie la persoane care au mai puţin de 18 ani, vom utiliza acest instrument pentru a alerta destinatarii în mesageriile lor şi pentru a le oferi posibilitatea de a termina conversaţia sau chiar de a bloca, raporta sau restricţiona adultul”, a precizat Instagram.

Platforma a precizat că această cea mai recentă funcţionalitate va fi disponibilă în ”anumite ţări” începând din luna martie, fără a preciza care sunt acele ţări, sperând să o implementeze apoi la nivel global, scrie Black News.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top